How do I get multiplayer working?

Go here to give advice to the less experienced or ask for help.
I Eat Ninja
Firefly
Firefly
Posts: 7
Joined: Sun Mar 29, 2009 6:08 am

How do I get multiplayer working?

Postby I Eat Ninja » Tue Mar 31, 2009 4:20 am

My brother and I both downloaded the game recently, and we were wondering how to get multiplayer working. I searched for a tutorial but couldn't find anything. Any help will be greatly appreciated.

GoldStar611
BlackSect Creator
BlackSect Creator
Posts: 831
Joined: Sun Dec 02, 2007 1:16 am
Location: USA
Contact:

Re: How do I get multiplayer working?

Postby GoldStar611 » Tue Mar 31, 2009 3:48 pm

So you have at least two computers, one is called the Host and the others are called Clients. You must have the client connect to the hosts ip address.

On the Host Computer:
0.jpg
Start->Run->CMD
0.jpg (41.51 KiB) Viewed 1225 times

0.5.jpg
type IPCONFIG and press enter
0.5.jpg (62.14 KiB) Viewed 1225 times

1.jpg
Click Multiplayer and select the last option
1.jpg (89.24 KiB) Viewed 1225 times

Then leave the box blank and click ok, click Create Session, select a map and press Ok

On the Client computer:
1.jpg
Click Multiplayer and select the last option
1.jpg (89.24 KiB) Viewed 1225 times

2.jpg
Enter the ip address from the command prompt and press enter
2.jpg (85.47 KiB) Viewed 1225 times

Click the Session and press Ok, then select a faction and select the checkbox called Ready.
Image
LinuxMint 18
Debian 8.5 Unstable

I Eat Ninja
Firefly
Firefly
Posts: 7
Joined: Sun Mar 29, 2009 6:08 am

Re: How do I get multiplayer working?

Postby I Eat Ninja » Tue Mar 31, 2009 8:17 pm

Well, what if we cannot see those options inside UA when we click "Multiplayer"? Neither of our computers give us any multiplayer options.

GoldStar611
BlackSect Creator
BlackSect Creator
Posts: 831
Joined: Sun Dec 02, 2007 1:16 am
Location: USA
Contact:

Re: How do I get multiplayer working?

Postby GoldStar611 » Wed Apr 01, 2009 3:17 pm

Wow that is really strange. Where did you download the file from, or to be more exact -- what file did you download?
Image
LinuxMint 18
Debian 8.5 Unstable

User avatar
Brachy UA FREAK
Turantul 1 (Veteran)
Turantul 1 (Veteran)
Posts: 1036
Joined: Tue Jul 08, 2008 6:23 pm
Location: Austria or next to a Parasite

Re: How do I get multiplayer working?

Postby Brachy UA FREAK » Sat Apr 04, 2009 9:21 am

download the program "gamranger there is UA included to play ;
downlaod;start;choose UA; host; join;pla

i guess the website is called
www.gameranger.com ... or something like thAT
GET YOUR HANDS OFF FROM THAT PARASITE!
Or
I LL QUADDA YOU

Image
Image

Myko Mod [MID] back alive after long hiatus!

Imricdaelf
Fox
Fox
Posts: 50
Joined: Sat Dec 05, 2009 5:52 am
Location: upstate New York USA
Contact:

Re: How do I get multiplayer working?

Postby Imricdaelf » Mon Dec 14, 2009 1:31 am

I downloaded the iso from a torrent several years back, and I don't have the multiplayer options either.

If I find the cd of the original game at my uncle's, would I have a problem creating an iso file from it to use on my laptop?

GoldStar611
BlackSect Creator
BlackSect Creator
Posts: 831
Joined: Sun Dec 02, 2007 1:16 am
Location: USA
Contact:

Re: How do I get multiplayer working?

Postby GoldStar611 » Fri Dec 18, 2009 7:30 pm

If you can find the original cd you should not have any problems. UA doesn't use any sort of commercial protection as far as I know, just copy and go.
Image
LinuxMint 18
Debian 8.5 Unstable

Tigerhawk71
Turantul 1 (Veteran)
Turantul 1 (Veteran)
Posts: 187
Joined: Thu Aug 28, 2008 10:37 am

Re: How do I get multiplayer working?

Postby Tigerhawk71 » Thu Dec 24, 2009 6:30 pm

Interesting. If someone can tell me if there is a UA .iso online somewhere, and it's not a rip, then i may just image my CD when i return from my holiday and upload it somewhere. I own the original CD.
I am both Devast8tor71 from the old days of UAHQ, and Tigerhawk71.

User avatar
leftylink
Useless Bystander Admin
Useless Bystander Admin
Posts: 799
Joined: Sat Dec 01, 2007 8:41 pm
Location: To your left. No, your other left.

Re: How do I get multiplayer working?

Postby leftylink » Thu Dec 24, 2009 10:40 pm

The .iso on the downloads section of metropolisdawn.com should be mine. I also have an original CD, though it's getting a bit... worse for the wear. In case anything went wrong with mine, you're welcome to image yours as well.
~Leftylink, the former Useless Bystander Admin.
Retired from UA since university. May play again someday...

"SERP RUSH KEKEKEKEKEKEKEKE!!!"
"OMG I SAID NO RUSH 15 MINS!!!!!!" *dies*

Proud creator of the Urban Assault Campaign Guides [Resistance] [Ghorkov] [Taerkasten], the Urban Assault LDF Reader, and the Excel maps

GoldStar611
BlackSect Creator
BlackSect Creator
Posts: 831
Joined: Sun Dec 02, 2007 1:16 am
Location: USA
Contact:

Re: How do I get multiplayer working?

Postby GoldStar611 » Sat Dec 26, 2009 6:46 pm

You're more than welcome to upload your copy to the metropolisdawn FTP under the incoming folder Dev. I think the ISO format has trouble with mixed mode cd's so maybe Bin/Cue would be better. Let us know and we'll reorganize it under the game-images folder.
Image
LinuxMint 18
Debian 8.5 Unstable


Return to “Multiplayer Strategy”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests